Blinn Campus Renovations

Project Name

Blinn Student Center Renovation

Square Footage:

17,580 sf Student Center; 19,000 sf in other buildings

Location:

Bryan, Texas

Category:

Institutional

About This Project

With a rapidly growing student population, the Bryan Campus of Blinn College needed many changes to accommodate more classrooms and student services – while remaining open and functional throughout the process.  This project affected four buildings, with the largest impact made at the student center.  The Arkitex Studio’s redesign of the entire first floor updated Blinn’s food service operations, created more student study and social space, and provided a large meeting room that serves as both theater and student lounge.

The other buildings involved in the project included the existing administration building, which The Arkitex Studio adapted to accommodate the bookstore, upper administration, police, and human resources offices; a warehouse renovated to house a ceramics and fine arts lab; and a fourth building redesigned to house a student lounge and coffee bar.  The last was not built.  The complexity of this multi-building renovation was compounded by an extremely tight budget and timeline, but the result is an expansion of amenities which allows Blinn to better serve its students.

Photography by Tim Douglas